Page content

Hoe en waarom reinig je je gezicht?

Hoe en waarom reinig je je gezicht?

Je gezicht reinigen is zo belangrijk. Ik spreek wel eens dames die de duurste van duurste crème's kopen en smeren, maar wanneer ik in gesprek raak blijkt het soms dat ze hun gezicht niet reinigen. Zonde! Want dan kun je beter die dure crème laten staan. Vandaag een heel informatief artikel, want hoe reinig je nou je gezicht?

Waarom moet je je huid reinigen?
Je gezicht wordt de hele dag blootgesteld aan alle schadelijke invloeden van buitenaf. Ook al draag je geen make-up, je huid wordt toch vies door bijvoorbeeld uitlaatgassen of overtollige crème die op de huid blijft liggen. Al dat vuil en dode huidcellen zorgen ervoor dat je crème niet opgenomen kan worden. Daar gaat de werking van je luxe crème!

Maar hoe reinig ik dan mijn gezicht?
Het beste is om de huid 2x daags te reinigen. Er zijn onwijs veel reinigingsproducten op de markt voor het gezicht. Draag je make-up dan is het prettig om eerst met een make-up remover je make-up te verwijderen. Draag je waterproof mascara kies dan een make-up remover die daar speciaal voor bedoeld is. Zo hoef je minder hard te wrijven en dat is weer prettiger voor de gevoelige huid rondom de ogen en het behoud je wimpers. Niet waterproof make-up is vaak veel makkelijker te verwijderen.

Het is belangrijk om je reiniging af te stemmen op je huidtype. Zo heb je schuimende reinigingsproducten (zoals de wash) die zijn vaak beter geschikt voor een vettere huid. Heb je last van een droge huid dan is de "stap 1 milk" vaak prettiger. Een schuimend product droogt de huid vaak uit en geeft een droge huid een onprettig gevoel. Een milk werkt vaak hydraterend en voedend. Dit is vaak de eerste stap van het echte reinigen. Hiermee verwijder je al het overtollige vuil en make-up resten.

Hierna gebruik je een de "stap 2" of het "rozenwater". Dit is een waterig goedje dat je op een watje aanbrengt en dan op het gezicht. Voor mensen die denken dat hun gezicht niet ‘vies’ is na een dag. Haal is alleen een watje met "stap 2" over je gezicht en kijk eens wat een vuil eraf komt. Het bewijs: ook jouw gezicht is vuil en dat is normaal. Heb je een droge en/of gevoelige huid kies dan voor het "Rozenwater". Deze producten bevatten geen alcohol. Alcohol kan irriteren en droogt uit. Heb je een wat vettere huid kies dan voor "stap 2" die is dan juist goed. Een tonic is heel verfrissend en verwijderd de laatste resten make-up en reinigingsproduct.

Hoort scrubben ook bij het reinigen?
Iedere dag worden er in de diepere huidlagen nieuwe huidcellen aangemaakt die langzaam naar de huidoppervlakte komen. Daar sterven ze en blijven ze liggen. Door die huidcellen worden crèmes minder snel opgenomen. Dus hoort scrubben bij reinigen? Ja! Nu is scrubben niet iedere dag nodig. Ik scrub mijn huid meestal zo’n 2 a 3 keer per week. Je hebt ook scrubs voor verschillende huidtypen. Zo heeft een gevoelige huid een veel zachtere korrel nodig dan bijvoorbeeld de dikke huid van een man. Kies hier de "Diepte" of voor een gevoeliger huid de "Polijst donsjes"voor.

Dat was even een hele bom informatie. Mocht dit nog meer vragen bij je hebben opgeroepen, stel ze dan in de comments! Waar willen jullie graag nog een artikel over zien? Gezichtsverzorging? Een uitgebreid artikel over scrubben of wellicht wel de verschillende verzorgingsproducten? 

Comment Section

1 reactie op “Hoe en waarom reinig je je gezicht?


Door Kiana op 25 juli 2016

My husband and I utterly darling your blog and attain a large amount of your post’s to live precisely what I’m looking used for. can you offer guest writers to compose subject matter used for you? I wo;dnl&#8217ut mind producing a post otherwise elaborating on a number of the subjects you enter in relative to here. Over, splendid tangle site!

Plaats een reactie


*