5 REDENEN VOOR HET ZETTEN VAN PERMANENTE MAKE-UP

5 REDENEN VOOR HET ZETTEN VAN PERMANENTE MAKE-UP

Waarom zet iemand permanente make-up? Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor permanente make-up. Hieronder de 5 meest gehoorde redenen: 

1. GEMAK

Heb jij ’s ochtends ook altijd tijd te kort? Je moet douchen, aankleden, eten maar ook nog de hond uitlaten, zorgen dat je kinderen op tijd op school zijn, de kliko nog aan de weg zetten, dan heeft je zoon of dochter ook nog een poepluier of spuugt je onder net voordat je naar buiten wilt lopen. Herkenbaar?

Met permanente make-up stap je kant en klaar je bed uit. Dat scheelt veel tijd! Nooit meer zorgen maken of je wenkbrauwen gelijk zitten, of je eyeliner of lippenstift niet uitgelopen is. Heerlijk!

Uiteraard kan je met bijvoorbeeld een feestje of een speciale aangelegenheid je make-up wat extra aanzetten voor een mooie avondlook.

2. GEEN WENKBRAUWEN OF LIPCONTOUR 

Er zijn mensen die van zichzelf weinig of geen wenkbrauw- of wimperhaartjes hebben of de lipcontour missen en de lippen dezelfde kleur hebben als de huid. Met permanente make-up kan je ervoor zorgen dat je meer uitdrukking in je gezicht krijgt en daarmee een prachtige uitstraling creëren.  

Voor de wenkbrauwen zijn er verschillende technieken mogelijk, de eyeliner kan heel zichtbaar of juist natuurlijk en je lippen kunnen in jouw favoriete kleur – nude of juist opvallend. 

3. ALLERGIE 

Ben jij allergisch voor make-up en beginnen jouw ogen al te tranen bij de meest hypoallergene make-up? Of zit je na je party make-up onder de uitslag? Dan is permanente make-up een ideale oplossing. 

De pigment die ik gebruik, geeft geen allergische reacties, zoals bij reguliere make-up. Je kan dus eindelijk make-up op, permanente make-up!  

4. GEEN DOORGELOPEN MAKE-UP 

Sport jij veel, waardoor zweet je make-up laat doorlopen? Of fiets je veel door de regen, of zwem je veel, ga jij vaak naar de sauna of zit jij veel op het strand? Genoeg situaties te bedenken waarbij je make-up niet goed blijft zitten. Dat betekent tussendoor bijwerken of met zwart-doorlopen-ogen rondlopen zonder dat je het door hebt. 

Niet meer nodig! Permanente make-up blijft perfect zitten, loopt niet uit en veeg je niet per ongeluk weg. 

5. SLECHT ZIEN 

Voor mensen die slecht kunnen zien of een bril dragen en zelf niet goed hun make-up kunnen opbrengen. Of voor mensen die het zat zijn om met vergrootspiegels te werken. Met permanente make-up hoef je je maar 1x per jaar op te maken! Elk jaar een touch up behandeling en je bent de rest van het jaar klaar. 

VRIJBLIJVEND EN GRATIS ADVIESGESPREK

Heb je interesse in permanente make-up, maar durf je niet, ben je bang dat het pijn doet of heb je vragen voor mij? Maak dan vrijblijvend een adviesgesprek. Dan kan ik je rustig uitleggen wat ik voor jou kan betekenen en hoe een behandeling verloopt.

LIEFS LAURA

Meer artikelen

PERMANENTE MAKE-UP TECHNIEKEN VOOR DE WENKBRAUWEN

Microblading, hairstrokes, powder, schaduw of een combinatie hiervan? Wat zijn deze permanente make-up technieken en wat is hier nu precies het verschil tussen?

MICROBLADING

Voor de wenkbrauwen kun je gaan voor microblading. Dit is een techniek waarbij je hele fijne dunne haartjes maakt met een blade (mesje). Dit is een techniek waarmee de wenkbrauwen een mooie natuurlijke vorm krijgen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

HAIRSTROKES

Daarnaast kan je ook kiezen voor hairstrokes, oftwel 3d hairstrokes. Dit is eigenlijk bijna hetzelfde als de microblade techniek. Ook hier zet je mooie dunne strokes (haartjes) in de wenkbrauwen die niet van echt te onderscheiden zijn. Het verschil is eigenlijk alleen dat je dit kan doen met een microblade (mesje) of met de machine en naaldje. Het is dus wat de artiest fijn vindt om mee te werken. Zelf werk ik zowel met de machine als het mesje. Ik kijk eerst naar de huid en kies vervolgens waarmee ik ga werken. Het eindresultaat is hetzelfde.

POWDERBROW

Dan heb je ook de powder (poeder) of schaduw wenkbrauwen. Hier zet je geen kleine haartjes, maar kleur je de wenkbrauwen in, zodat het net lijkt of je ze met een potloodje hebt getekend.

OMBRE WERKBRAUW 

En dan heb je misschien ook wel eens van ombre wenkbrauwen gehoord. Dit is ook een soort powderbrow. Deze wordt mooi ingekleurd, waarbij deze aan de onderkant wat donkerder aangezet wordt en aan de bovenkant wat lichter. Of aan de voorkant wat lichter als in het staartje.

WAT PAST BIJ MIJ?

Voor wat betreft de vorm, gebruik ik verschillende technieken. Methode 1 het bepalen van je natuurlijke wenkbrauw op basis van 3 meetpunten. En methode 2 het bepalen van de wenkbrauwvorm op basis van je gezichtsvorm.

MOOIE COMBINATIES

Ook kan je een mooie combinatie maken. Dat je aan de voorkant wat hairstrokes zet, zodat het daar niet te donker wordt en de achterkant (het staartje) kan je dan wat meer inkleuren. Dit geeft ook een heel mooi effect aan de wenkbrauw.

Er is dus genoeg keus voor het zetten van mooie wenkbrauwen.

GRATIS ADVIESGEPREK

Weet je niet zo goed wat nu het beste bij jou past? Stuur me gerust eerst een foto, zodat ik je alvast een advies kan geven. Maar je mag natuurlijk ook eerst een vrijblijvend en gratis adviesgesprek inplannen. Dan gaan we samen bespreken wat het allermooiste is voor jou wenkbrauw. Neem vooral plaatjes mee van wat je mooi vindt.

HOE VERLOOPT EEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING?

Een permanente make-up behandeling beginnen we altijd met een lekker kopje koffie of een kopje thee. Tijdens de koffie en thee gaan we verschillende mogelijkheden van de permanente make-up bespreken.

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN PERMANENTE MAKE-UP

We bespreken samen welke technieken er zijn en wat het beste past bij jou. Daarna maken we een keus. Wanneer we weten welke techniek we gaan gebruiken, gaan we ook kijken wat het mooiste staat. Wil je bijvoorbeeld een hele brede eyeliner of juist een mooie smalle? We bespreken de voor- en nadelen en wat dus het beste bij jou past.

VERSCHILLENDE VORMEN EN KLEUREN WENKBRAUWEN

Ook als je voor de wenkbrauwen komt bespreken we de verschillende vormen en technieken. Ik werk volgens verschillende methoden. Wat vind je mooi en wat absoluut niet. Daarna gaan we bespreken welke kleuren er zijn en ook hier kijken we wat past bij jouw natuurlijke kleur. Wanneer je twijfelt welke techniek bij jou zou passen gaan we dit natuurlijk samen bespreken en misschien kunnen we bijvoorbeeld eerst met de hairstroke techniek beginnen en als je dan toch de powder wil kan dat altijd in de tweede behandeling nog. Hier geef ik je uiteraard het beste advies voor in het adviesgesprek.

VERSCHILLENDE KLEUREN PERMANENTE MAKE-UP LIPPEN

Voor de lippen zijn er natuurlijk heel erg veel kleuren mogelijk. Wil je dat je lippen echt opvallen door een fellere kleur of een mooie ‘nude’ kleur, zodat je lippen mooi natuurlijk zijn en alleen het bleke van je lippen af is. Neem bijvoorbeeld je favoriete lipstick mee, zodat we de juiste kleur hierbij kunnen uitzoeken.

MEDISCHE GEGEVENS BIJ PERMANENTE MAKE-UP

Ook gaan we in dit gesprek een formulier invullen, waarin wordt gevraagd naar een aantal medische gegevens. Bijvoorbeeld of je lijdt aan hemofilie of dat je ergens een allergie voor hebt. Ook huidaandoeningen kunnen bepalend zijn voor de toe te passen techniek of de nabehandeling. Dit is belangrijk voor dat we starten met de behandeling. Wanneer alles is besproken en het formulier is ingevuld, kunnen we naar de behandelkamer.

START BEHANDELING PERMANENTE MAKE-UP

In de behandelkamer bepalen we de vorm van de wenkbrauwen als je hiervoor komt. En ook hier geld dat we samen bepalen wanneer het goed is. Ook gebruik ik een speciale app om te kijken of alles mooi recht staat. Wanneer alles goed zit gaan we ‘echt’ beginnen.

Je mag plaats nemen op een heerlijk zacht bed met eventueel een dekentje en een muziekje uitkiezen die jij fijn vindt om te luisteren. Zo kan je je beter ontspannen. Ik leg dan ook nog even uit wat ik precies ga doen, zodat je niet ergens van schrikt of dat het eng is. Ik zeg altijd… het is geen ontspannen massage wat je krijgt, maar we gaan het zo aangenaam mogelijk maken. Zodat je met een gerust gevoel in de stoel ligt. Wanneer ik met de behandeling begonnen ben zal je je ook gelijk kunnen ontspannen. Er zijn zelfs dames die heerlijk in slaap vallen tijdens de behandeling.

RESULTAAT PERMANENTE MAKE-UP

Als ik denk dat het juiste resultaat er is, laat ik het je zien in de spiegel. En ook hier gaan we weer samen kijken of het goed is of dat er nog wat aangepast moeten worden. Of het breed genoeg is en of de kleur goed is. Pas wanneer we alle twee tevreden zijn, is de eerste behandeling klaar.

Na 6 weken kom je terug voor een tweede behandeling. Dit is omdat het pigment nog opgebouwd moet worden en na de eerste behandeling toch altijd wat wegvalt.

VRIJBLIJVEND EN GRATIS ADVIESGESPREK

Ben jij geïnteresseerd in permanente make-up? Maar is het nog niet helemaal duidelijk, of heb je nog andere vragen? Wil je eerst samen met mij persoonlijk bespreken wat het voor jou kan betekenen? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

LIEFS LAURA

IS HET ZETTEN VAN PERMANENTE MAKE-UP PIJNLIJK?

Dit is één van de meest gestelde vragen bij het overwegen van permanente make-up, vakterm PMU. Of het pijnlijk is, is per persoon verschillend. De één is gevoeliger dan de ander. Helemaal gevoelloos is permanente make-up niet, maar het wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Uiteraard speelt de werkwijze van diegene die de permanente make-up zet ook een belangrijke rol.

Ik heb inmiddels bij honderden vrouwen permanente make-up mogen zetten en er zijn zelfs vrouwen die tijdens mijn behandeling in slaap vallen.

PIJN BIJ PERMANENTE MAKE-UP

Maar wat voel je dan? De meeste mensen ervaren het als een beetje een prikkelend gevoel, alsof je met een elektrische tandenborstel over de huid gaat. Het te behandelen gebied verschilt ook. Over het algemeen wordt het inkleuren van de lippen als gevoeliger ervaren dan eyeliner of wenkbrauwen.

De techniek zorgt ook voor wat verschil in sensatie, bijvoorbeeld bij microblading worden kleine krasjes in je wenkbrauwen gezet en bij Ombré gebruiken we de schaduwtechniek door met een dunne naald de huid met zachte druk te pigmenteren. De minst gevoelige behandeling is het zetten van de wenkbrauwen.

ONTSPANNEN PERMANENTE MAKE-UP

Om je zoveel mogelijk te laten ontspannen, lig je op een comfortabel bed met een heerlijk warme deken en stoelverwarming als je het snel koud hebt. Ook mag je, je eigen muziek uitkiezen als dat je helpt of gewoon genieten van de radio.

Vervolgens bepalen we de vorm van je permanente make-up en de kleur. Voordat ik begin, breng ik een verdovende zalf aan. Zelf kan je vooraf aan de behandeling eventueel paracetamol innemen (geen aspirine). Ik vertel je tijdens de behandeling wat ik doe, zodat je niet schrikt van aanrakingen of geluid.

Aan het einde van de behandeling kijken we samen naar het resultaat en breng ik op verzoek nog wijzigen aan. Iets meer, iets dikker of nog een andere kleurnuance.

VERZORGING PERMANENTE MAKE-UP

Je krijgt van mij een instructie mee om je permanente make-up te verzorgen samen met de bijbehorende producten. De nabehandeling is niet pijnlijk, mits je niet over het behandelde gebied wrijft. Aangeraden wordt zachtjes te vegen.

MIJN BELOFTE AAN JOU: PRACHTIGE PERMANENTE MAKE-UP WAARMEE JE STRAALT!

VRIJBLIJVEND EN GRATIS ADVIESGESPREK

Heb je interesse in permanente make-up, maar durf je niet of heb je vragen voor mij? Maak dan vrijblijvend een adviesgesprek. Dan kan ik je rustig uitleggen wat ik voor jou kan betekenen.

LIEFS LAURA