Wenkbrauwen

Wat zou jij er van vinden als jouw wenkbrauwen er altijd goed uitzien?

Je wilt er leuk en verzorgd uitzien met mooie en perfecte wenkbrauwen, maar elke dag is het weer zover. Het aanbrengen van je wenkbrauwen kost ’s morgens best wel tijd en vaak ook een heleboel frustratie. En overslaan gaat net even te ver. Herkenbaar? Lees dan vooral even verder.

SCHOONHEID MET EXPERTISE

Bij Beauty by Laura hou ik van natuurlijke semi permanente make-up (SPMU). Mijn mening is dat PMU ondersteunend is en dat het geen avond make-up moet zijn. PMU is niet zomaar een behandeling: het kan er ‘s avonds niet meer af. Waar een goede wenkbrauw een gezicht maakt, kan een slechte wenkbrauw een gezicht breken. Een gesprek voorafgaand aan de behandeling is essentieel om te kijken naar de mimiek en de vorm van het gezicht, maar ook om kennis te maken met jou als persoon. Met mijn kennis en jouw persoonlijkheid kunnen we samen de juiste keuze maken voor een resultaat dat bij jou past.

VOORDELEN VAN WENKBRAUW PERMANENT MAKE-UP

NATUURLIJKE, VOLLE WENKBRAUWEN

De wenkbrauwen zijn essentieel voor de gezichtsuitdrukking. Bij Beauty by Laura geven goed geplaatste wenkbrauwen het gezicht een open blik en een frisse uitstraling. De vorm en kleur passen altijd bij de persoon, gezichtsvorm en leeftijd.

Bij de behandeling van de wenkbrauwen wordt uiteraard een nieuwe steriele naaldmodule gebruikt. De behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

De vorm van het gezicht kan optisch worden aangepast om deze beter in verhouding te brengen. Zo kunnen ongelijke wenkbrauwen weer gelijk worden gemaakt en wenkbrauwen die te smal zijn breder worden gemaakt.

Vroeger werden wenkbrauwen zoveel geëpileerd dat er slechts streepjes overbleven. Tegenwoordig mogen de wenkbrauwen weer natuurlijk zijn. Dat wat niet terug is gekomen na het vele epileren kan worden gecorrigeerd met permanente make-up.

Een van de grootste voordelen van permanente make-up is dat de basis make-up altijd aanwezig is. Voortaan kan je zwemmen, naar de sauna en sporten zonder uitgelopen make-up. Ook een keer door je gezicht wrijven of aan je wenkbrauwen komen kan zonder consequenties.

In de ochtend is het vaak lastig om wenkbrauwen goed en gelijk te tekenen. Na de behandeling zijn de wenkbrauwen op ieder moment van de dag perfect in vorm. Ook als je ouder wordt en het niet meer zo goed ziet of geen vaste hand meer hebt is permanente make-up de ideale oplossing om altijd een verzorgd uiterlijk te hebben.

De pigmenten waarmee ik werkt zijn goedgekeurd door de NVWA. Vanaf januari 2022 zijn er aanvullende eisen vanuit de EU en moeten alle pigmenten voldoen aan de REACH eisen. Natuurlijk zijn de pigmenten ook allemaal REACH goedgekeurd. Hierdoor weet je zeker dat alle pigmenten waarmee ik werk voldoen aan de laatste veiligheidseisen.

Steeds meer mensen zijn allergisch voor reguliere make-up. Deze groep kan over het algemeen wel tegen permanente make-up.

WELKE TECHNIEK PAST BIJ JOU?

POWDERBROWS

Vol geschaduwde poederwenkbrauwen zijn goed toepasbaar bij een vettere huid. De wenkbrauwen zullen licht gepoederd en niet te opvallend ogen. Ze zijn aanweziger dan de ombrebrows. Bij het pigmenteren van de poederwenkbrauwen creëren we een schaduw, waardoor natuurlijk ogende wenkbrauwen ontstaan.

OMBREBROWS

Zacht geschaduwde wenkbrauwen zijn bij de staart het donkerst en worden richting de aanzet steeds lichter. De wenkbrauwen lopen dus van vol op de staart naar steeds luchtiger en transperanter aan de voor- en bovenkant, met een mooi zacht natuurlijk resultaat. Wanneer aanwezigere wenkbrauwen gewenst zijn adviseren wij de powderbrows.

  

COMBI BROWS

Bij deze techniek wordt er een combinatie gemaakt tussen hairstrokes en een schaduw. Aan de voorkant van de wenkbrauwen worden de hairstrokes gezet, die in het midden zacht overlopen in een schaduw. Het eind van de wenkbrauwen is volledig geschaduwd.

MICROBLADING

Microblading wenkbrauwen houden in dat er handmatig met blades pigmenthaartjes in de huid worden getekend tussen de eigen haartjes. Dit is de handmatige variant van de hairstroke techniek. Hierdoor zien de wenkbrauwen er mooier en natuurlijker uit. Deze techniek is te combineren met de powderbrows voor vollere wenkbrauwen. Helaas is deze techniek niet geschikt voor alle huidtypes.

De eerste behandeling duurt 1 – 1,5 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 uur. De duur van de behandeling hangt in alle gevallen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe de huid het pigment opneemt.
Beauty by Laura is GGD gecertificeerd waardoor je verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.
Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
De pigmenten die ik tijdens de behandeling gebruik zijn veilige professionele pigmenten die REACH goedgekeurd zijn . Ze hebben dus geen medische gevolgen.

Dit artikel betreft alle permanente make-up behandelingen van Beauty by Laura.
Wenkbrauwen (hairstrokes, microblading, ombrebrows (zacht geschaduwd), powderbrows (vol geschaduwd).
Eyeliners (standaard, wimperlijn, breed).
Haarpigmentatie
Permanente make-up en haarpigmentatie is voor veel mensen een spannende behandeling. Het is belangrijk dat er duidelijke informatie is over wat wel en wat juist niet mag. Lees deze voorzorg zorgvuldig door en volg de adviezen op. Zo komen we samen tot een goed en mooi resultaat.

Voorzorg instructies permanente make-up en haarpigmentatie
Zorg dat er wattenstaafjes, wattenschijfjes en tissues in huis zijn voor de nazorg van de behandelde huid. Het advies is om bij de behandeling van de eyeliner en diepvrieserwtjes in huis te halen.
Voor een behandeling dient rekening te worden gehouden met het volgende:
De verschillende letters staan voor de behandelingen waarop ze van toepassing zijn (EL=eyeliner, WB=Wenkbrauwen, MHP= Micro haarpigmentatie).
Maak geen gebruik van de zonnebank 2 weken voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Het is aan te raden de haren te wassen voor de behandeling. Er mag zeker de eerste dagen geen water op de aangebrachte PMU komen (EL/WB/MHP).
Voor een shaving look is het belangrijk om het eigen haar zo kort mogelijk te scheren voor dat je naar de salon komt. Spoel het hoofd ook af (MHP)
Doe contactlenzen uit en draag een bril of neem een bril mee (EL).
24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen, slikken (paracetamol mag wel) (EL/WB/MHP).
Het liefst 5 dagen voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (EL/WB/MHP).
Liever geen mascara op voor de behandeling, maar zeker geen waterproof (EL).
Wimperextensions moeten worden verwijdert 2 weken voor de behandeling (EL).
Geen botox behandelingen 2 weken voor of 2 weken na de permanente make-up (EL/WB).
Als er een ooglidcorrectie is uitgevoerd moet er minimaal 3 maanden tussen zitten voordat er permanente make-up aangebracht kan worden (EL).
Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent raadpleeg deze dan alvorens de behandeling te laten uitvoeren (EL/WB/MHP).
Indien u chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst uw oncoloog (EL/WB/MHP).
Gebruik geen foundation voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Zorg voor oppas voor uw kinderen, neem deze niet mee naar de behandeling (EL/WB/MHP).

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon verschillend, de ene persoon pakt beter pigment dan de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Sommige cliënten komen ieder half jaar en anderen eens in de twee of zelfs drie jaar. De meeste komen eens per jaar terug om de bestaande permanente make-up op te laten frissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

Dit artikel betreft de microblading (handmatig), ombrebrows (zacht geschaduwde), powderbrows (vol geschaduwde) en combibrows wenkbrauw behandelingen van Beauty by Laura.
De nazorg van permanente make-up is erg belangrijk. Een goede genezing is van groot belang voor een goed resultaat. Wanneer de nazorg niet correct opgevolgd wordt zal het resultaat niet 100% zijn. Ik doe mijn uiterste best om de perfecte wenkbrauw te zetten en hebben jou daarvoor nodig om het optimale resultaat te krijgen.

Nazorg microblading, ombrebrows, combibrows en powderbrows wenkbrauwen
De kleur van de wenkbrauwen zijn in de eerste 7 dagen vaak donkerder dan de eigen haartjes. De wenkbrauwen worden lichter na verloop van tijd. Ga NIET zelfstandig proberen het pigment uit de wenkbrauwen te verwijderen om het lichter te maken, dit zal invloed hebben op het helingsproces en het eindresultaat.
Krab eventuele korstjes er nooit af!
Doe je dit wel dan werkt dit nadelig voor het genezingsproces. Je trekt hiermee het pigment uit de huid en maakt het wondje weer open waardoor er minder pigment in de huid blijft zitten en er langer kans op infecties zal blijven bestaan.
Voor een optimaal genezingsproces, dienen onderstaande instructies nauw te worden opgevolgd. Indien je vragen hebt over de nabehandeling, twijfel niet om contact op te nemen.

Nazorg voor dag 1
Gebruik 30 minuten na de behandeling, een watje met lauw water (goed uitgeknepen) om de wenkbrauwen schoon te maken. Dep heel voorzichtig met het vochtige watje op de wenkbrauwen. Strek de huid niet tijdens het schoonmaken (alleen deppen). De huid is voldoende schoon zodra je geen pigment meer ziet op het doekje.
Herhaal de bovenstaande handeling 3 tot 5 keer op de eerste dag.

Te vermijden na microblading, ombrebrows en powderbrows wenkbrauw behandelingen
Dag 1 tot en met dag 7
Maak de wenkbrauwen niet nat. Doe dus voorzichtig met douchen.
Geen crème (dag/nachtcrème) op de wenkbrauwen aanbrengen.
Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen.
Vermijd sport waar bij u veel zweet.
Ga niet naar de sauna, het zwembad of een zonnebankstudio – Geen stoom of massages nabij het gezicht.
Geen zonnebrandcrème op de wenkbrauwen smeren.

De eerste 30 dagen
Een bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna wordt in deze periode afgeraden.
Geen gezichtsbehandelingen, geen (fruitzuur)peelings, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren.
Geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/verbranding op kan treden).
Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen).
Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de wenkbrauwen pas na de 7e dag.
Na volledige genezing van de wenkbrauwen
Maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een Sun block (factor 30 of hoger) t.p.v. de wenkbrauwen om de kleur beter en langer te behouden.
Om je permanente make-up mooi te houden van kleur adviseren wij je elke 9 tot 14 maanden terug te komen voor een touch up behandeling.
Tweede behandeling dient plaatst te vinden tussen de 4 en 8 weken na de eerste maar maximaal na 3 maanden.

DIT IS WAT MENSEN ZEGGEN OVER BEAUTY BY LAURA

VEELGESTELDE VRAGEN

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met u en de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet aan te raden, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de haarkleur, de ondertoon van de huid en naar je eigen persoonlijke voorkeuren. Dan gaan we overleggen welke kleur het mooiste bij je past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is vier tot acht weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl anderen drie behandelingen nodig hebben.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.

Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Permanente make-up voor de wenkbrauwen wordt over het algemeen zo goed als gevoelloos ervaren, maar iedereen ervaart pijn op zijn eigen manier. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème, waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.

De duur van een behandeling is per type behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling, omdat het intakegesprek plaatsvindt en de vorm getekend moet worden.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Het advies is om jaarlijks een touch-up te plannen. Het pigment loopt namelijk terug in kleur. Wanneer langer wordt gewacht met de touch-up zal de kleur steeds verder teruglopen. De jaarlijkse touch-up bestaat uit één behandeling, meestal is dit voldoende maar in sommige gevallen kan er een nabehandeling nodig zijn. Hoe langer wordt gewacht met de touch-up hoe meer kans op een extra nabehandeling.

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald of mesje gebruikt. De naald of mesje word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald of mesje gebruikt. Ik ben GGD gecertificeerd en werk uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer je eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen tijdens de chemotherapie. Ook de wimperhaartjes zullen uitvallen tijdens een chemotherapie. Het is dan ook erg mooi om een subtiele eyeliner e zetten zodat je toch een mooie oogopslag hebt. Je kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat je aan de chemotherapie begint. Het is wel belangrijk dat je goedkeuring van jouw behandelend arts (oncoloog) hebt. Mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die je wilt ondergaan.