Lippen

Wil jij ook mooie lippen?

Een mooi natuurlijke kleurtje of juist dat kleurtje waar jouw lippen de blikvangers worden?

Hoe ouder je wordt, hoe bleker de kleur van de lippen. Ook de contouren vervagen wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Op een gegeven moment zullen de lippen ook minder vol worden. Met permanente make-up lipliner of full lips ga je deze verschijnselen tegen. Hoe je dit kan doen? Lees snel verder….!

LIPPEN

Hoe ouder je wordt, hoe bleker de kleur van de lippen. Ook de contouren vervagen wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Op een gegeven moment zullen de lippen ook minder vol worden. Met permanente make-up lipliner of full lips ga je deze verschijnselen tegen. De methodes zorgen voor een perfect ogende lippen, zonder het gebruik van lippotlood of lippenstift. Voor diegene die altijd een verzorgde mond willen, zijn permanente lipliner en full lips de oplossing.

Met een lipliner verkrijgt uw mond weer duidelijke contouren. Met een lipliner kunnen kleine oneffenheden gecorrigeerd worden. De kleur kan dichtbij uw eigen lipkleur gekozen worden, of u kiest voor een kleur die meer aanwezig is.

LIPLINER

Een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren, met een natuurlijk ogend resultaat. De kleur wordt namelijk zo dicht mogelijk bij uw eigen lipkleur gekozen.

LIPLINER MET SCHADUW

Dit is een in geschaduwde lipliner waarbij eerst de lip lijn wordt aangebracht en vervolgens de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Met deze schaduwtechniek kunnen ook grote oneffenheden gecorrigeerd worden. Het zachte verloop van de lijn maakt deze methode subtiel en natuurlijk.

FULL LIPS

Deze vorm van permanente lipliner is ideaal voor lippen met weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen.

De eerste behandeling duurt 1.5 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 – 1.5 uur. De duur hangt in alle gevallen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe je huid is.

Beauty by Laura is GGD gecertificeerd waardoor je verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.
Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
Het pigment dat ik tijdens de behandeling gebruik zijn veilige professionele pigmenten die goedgekeurd zijn door de GGD en NVWA. Ze hebben dus geen medische gevolgen.

Dit artikel betreft alle permanente make-up behandelingen van Beauty by Laura.
Wenkbrauwen (hairstrokes, microblading, ombrebrows (zacht geschaduwd), powderbrows (vol geschaduwd).
Eyeliners (standaard, wimperlijn, breed).
Haarpigmentatie
Permanente make-up en haarpigmentatie is voor veel mensen een spannende behandeling. Het is belangrijk dat er duidelijke informatie is over wat wel en wat juist niet mag. Lees deze voorzorg zorgvuldig door en volg de adviezen op. Zo komen we samen tot een goed en mooi resultaat.

Voorzorg instructies permanente make-up en haarpigmentatie
Zorg dat er wattenstaafjes, wattenschijfjes en tissues in huis zijn voor de nazorg van de behandelde huid. Het advies is om bij de behandeling van de eyeliner en diepvrieserwtjes in huis te halen.
Voor een behandeling dient rekening te worden gehouden met het volgende:
De verschillende letters staan voor de behandelingen waarop ze van toepassing zijn (EL=eyeliner, WB=Wenkbrauwen, MHP= Micro haarpigmentatie).
Maak geen gebruik van de zonnebank 2 weken voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Het is aan te raden de haren te wassen voor de behandeling. Er mag zeker de eerste dagen geen water op de aangebrachte PMU komen (EL/WB/MHP).
Voor een shaving look is het belangrijk om het eigen haar zo kort mogelijk te scheren voor dat je naar de salon komt. Spoel het hoofd ook af (MHP)
Doe contactlenzen uit en draag een bril of neem een bril mee (EL).
24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen, slikken (paracetamol mag wel) (EL/WB/MHP).
Het liefst 5 dagen voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (EL/WB/MHP).
Liever geen mascara op voor de behandeling, maar zeker geen waterproof (EL).
Wimperextensions moeten worden verwijdert 2 weken voor de behandeling (EL).
Geen botox behandelingen 2 weken voor of 2 weken na de permanente make-up (EL/WB).
Als er een ooglidcorrectie is uitgevoerd moet er minimaal 3 maanden tussen zitten voordat er permanente make-up aangebracht kan worden (EL).
Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent raadpleeg deze dan alvorens de behandeling te laten uitvoeren (EL/WB/MHP).
Indien u chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst uw oncoloog (EL/WB/MHP).
Gebruik geen foundation voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Zorg voor oppas voor uw kinderen, neem deze niet mee naar de behandeling (EL/WB/MHP).

Dit artikel betreft alle lip permanente make-up behandelingen van Beauty by Laura (liplijn, geschaduwde lippen (Ombre Lips) en volledig ingekleurde lippen (Full Lips)).

De nazorg van permanente make-up is erg belangrijk. Een goede genezing is van groot belang voor een goed resultaat. Wanneer de nazorg niet correct opgevolgd wordt zal het resultaat niet 100% zijn. Ik doe mijn uiterste best om perfecte lip permanente make-up te zetten en heb jou daarvoor nodig om het optimale resultaat te krijgen.

Nazorg lip permanente make-up
Direct na de behandeling zal het aangebrachte pigment donkerder overkomen en lijkt het alsof de lippen beschilderd zijn. Ook zijn ze iets gezwollen. Schrik hier niet van, de kleur van de lippen wordt minstens 50% lichter van kleur na het genezingsproces. Na ongeveer 36 uur zal de zwelling verdwenen zijn.

Vanaf de derde dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan op de lippen. Deze mag je er niet afkrabben, doe je dit toch kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen. Na 5-7 dagen is er bijna niets meer te zien van de pigmentatie. Dit is een normale reactie en na 3-4 weken zal de kleur ineens weer tevoorschijn komen.

Het totale genezingsproces duurt 4-6 weken, daarna kunnen de lippen worden na behandeld.

Lip nazorg gedurende de eerste 7 dagen
Raak de lippen niet of zo min mogelijk aan met je handen!
Breng met een wattenstaafje minstens 3 keer per dag een after care crème aan op de lippen gedurende de genezing.
Ter voorkoming van herpes kunt je ook c.a. 3 keer per dag Zovirax op de lippen smeren (altijd een nieuwe verpakking nemen en met een wattenstaafje smeren)
Zorg ervoor dat de after care crème een onaangebroken potje betreft en spatel de crème met een wattenstokje apart op uw hand niet met de vingers in het potje en breng dan aan op je lippen zodat er geen bacterie overdracht kan plaatsvinden.
Vermijd overmatig UV licht (dus ook geen zonnebank)
Voor het douchen after care crème aanbrengen op de lippen.
Vermijd contact met water het liefst 48 uur maar minimaal 24 uur.
Niet in de sauna.
Niet in een zwembad.
Geen gebruik maken van lippenstift of lipgloss.
Maak geen gebruik van reinigingsmiddelen t.p.v. de lippen.
Maak geen gebruik van zogeheten “whitening tandpasta”.
Vóór het tanden poetsen de lippen insmeren met after care crème.
Nuttig geen pittig eten en heet drinken!
Drink de eerste uren na de pigmentatie met een rietje.
De eerste 4 uur na de pigmentatie geen alcohol nuttigen.
Geen korstjes afkrabben.
Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de pigmentatie.
Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.

Na volledige genezing van de lippen
Maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een Sun block (factor 30 of hoger) t.p.v. de lippen om de kleur beter en langer te behouden.
Om je permanent make-up mooi te houden van kleur adviseer ik je om iedere 9 tot 14 maanden terug te komen voor je touch up behandeling

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon verschillend, bij de ene persoon pakt het pigment beter dan bij de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Sommige cliënten komen ieder half jaar en anderen eens in de twee of zelfs drie jaar. Ik stel dat je uit kan gaan van een effect van 12 – 18 maanden. De meeste laten hun permanente make-up eens per jaar opfrissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat doorgaans uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

Veelgestelde vragen

Of de lipbehandeling pijn doet is voor iedereen verschillend. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Eventueel kan je 2 paracetamol innemen voor de behandeling.

In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.

De duur van een behandeling is per behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt echter altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling omdat het intakegesprek plaatsvindt. Voor een eerste behandeling wordt er gemiddeld 1,5 uur gerekend, voor een tweede behandeling en een touch-up behandeling gemiddeld 1 à 1,5 uur.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.
Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Ik neem eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met jou en eventueel de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet mogelijk, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de kleur van je eigen lippen, daarnaast wordt er goed geluisterd naar je wens. Alle bijpassende kleuren worden besproken, om zo de juiste kleur te bepalen die het beste bij je wens past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is ook per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is 4 tot 6 weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl enkele anderen drie behandelingen nodig hebben.

Permante lippen zijn voor iedereen die zich hierin herkend

  • Voor dames die hun lippen te bleek vinden
  • Altijd perfect zittende lippenstift willen
  • Mooi verzorgde lippen willen
  • Een hekel hebben aan elke keer lippenstift op je kopje of glas
  • Er ook netjes uitzien als je door de regen naar je werk moet
  • Er netjes uitzien tijdens en na het sporten en zwemmen
  • Heb jij weinig tijd om je op te maken
  • Niet de hele dag met lippenstift rond willen lopen om het weer bij te werken

DIT IS WAT MENSEN ZEGGEN OVER BEAUTY BY LAURA