Eyeliner

Stel je eens voor hoe het zou zijn waneer jou ogen echt zullen stralen

Je wilt er leuk en verzorgd uitzien met wat make-up, maar elke dag is het weer zover. Het aanbrengen van de make-up kost ’s morgens best wel tijd. En overslaan gaat net even te ver. Herkenbaar? Lees dan vooral even verder.

Permanente eyeliner

De ogen zijn de bikvangers van het gezicht. Eyeliner is de gemakkelijkste manier om de schoonheid van de ogen eruit te laten springen. Wil je een subtiel en natuurlijk resultaat of juist een wat meer nadrukkelijk resultaat? Alles is mogelijk! Jij hebt de volledige controle over je permanente eyeliner behandeling.

Jouw ogen wil ik laten opvallen, niet de make-up. Ik bekijk kritisch de vorm van jouw ogen en de oogopslag. Dan worden de mogelijkheden besproken voor een verbluffend resultaat. Ik breng permanente make-up voor de ogen aan in een vorm die perfect combineert met de vorm van jou eigen ogen. Door mij aangebrachte eyeliner laat je stralen en geeft je een prachtige natuurlijke expressie.

Permanente eyeliner is voor iedereen die zich hierin herkend

 • Wil jij dat jou ogen echte blikvangers zijn?
 • Altijd een perfect zittende eyeliner?
 • Een mooi verzorgde eyeliner?
 • Geen bibberende, maar een mooie strakke lijn?
 • ’s Morgens opstaan en klaar zijn?
 • Draag jij een bril en kan je het niet zo goed zien?
 • Er altijd verzorgd uitzien?
 • Er ook netjes uitzien als je door de regen naar je werk moet?
 • Er netjes uitzien tijdens en na het sporten en zwemmen?
 • Nooit meer doorgelopen make-up
 • Heb jij weinig tijd om je op te maken?
 • Vind je het moeilijk op zelf een mooie lijn te zetten?

DIT IS WAT MENSEN ZEGGEN OVER BEAUTY BY LAURA

De eerste behandeling duurt 1.5 uur, een vervolgbehandeling ongeveer 1 – 1.5 uur. De duur hangt in alle gevallen af van welke techniek wordt gebruikt en hoe je huid is.

Beauty by Laura is GGD gecertificeerd waardoor je verzekerd bent van een veilige en hygiënische behandeling, met de juiste pigmenten en apparatuur.
Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, die na de behandeling wordt weggegooid.
Het pigment dat ik tijdens de behandeling gebruik zijn veilige professionele pigmenten die goedgekeurd zijn door de GGD en NVWA. Ze hebben dus geen medische gevolgen.

Dit artikel betreft alle permanente make-up behandelingen van Beauty by Laura.
Wenkbrauwen (hairstrokes, microblading, ombrebrows (zacht geschaduwd), powderbrows (vol geschaduwd).
Eyeliners (standaard, wimperlijn, breed).
Haarpigmentatie
Permanente make-up en haarpigmentatie is voor veel mensen een spannende behandeling. Het is belangrijk dat er duidelijke informatie is over wat wel en wat juist niet mag. Lees deze voorzorg zorgvuldig door en volg de adviezen op. Zo komen we samen tot een goed en mooi resultaat.

Voorzorg instructies permanente make-up en haarpigmentatie
Zorg dat er wattenstaafjes, wattenschijfjes en tissues in huis zijn voor de nazorg van de behandelde huid. Het advies is om bij de behandeling van de eyeliner en diepvrieserwtjes in huis te halen.
Voor een behandeling dient rekening te worden gehouden met het volgende:
De verschillende letters staan voor de behandelingen waarop ze van toepassing zijn (EL=eyeliner, WB=Wenkbrauwen, MHP= Micro haarpigmentatie).
Maak geen gebruik van de zonnebank 2 weken voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Het is aan te raden de haren te wassen voor de behandeling. Er mag zeker de eerste dagen geen water op de aangebrachte PMU komen (EL/WB/MHP).
Voor een shaving look is het belangrijk om het eigen haar zo kort mogelijk te scheren voor dat je naar de salon komt. Spoel het hoofd ook af (MHP)
Doe contactlenzen uit en draag een bril of neem een bril mee (EL).
24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken (EL/WB/MHP).
24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen, slikken (paracetamol mag wel) (EL/WB/MHP).
Het liefst 5 dagen voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (EL/WB/MHP).
Liever geen mascara op voor de behandeling, maar zeker geen waterproof (EL).
Wimperextensions moeten worden verwijdert 2 weken voor de behandeling (EL).
Geen botox behandelingen 2 weken voor of 2 weken na de permanente make-up (EL/WB).
Als er een ooglidcorrectie is uitgevoerd moet er minimaal 3 maanden tussen zitten voordat er permanente make-up aangebracht kan worden (EL).
Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent raadpleeg deze dan alvorens de behandeling te laten uitvoeren (EL/WB/MHP).
Indien u chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst uw oncoloog (EL/WB/MHP).
Gebruik geen foundation voor de behandeling (EL/WB/MHP).
Zorg voor oppas voor uw kinderen, neem deze niet mee naar de behandeling (EL/WB/MHP).

Hoe lang permanente make-up blijft zitten is per persoon afhankelijk, bij de ene persoon pakt het pigment beter dan de ander. Dit heeft te maken met de celvernieuwing van de huid, het afweersysteem, de leeftijd, het huidtype en de mate van uv-staling waaraan de huid wordt blootgesteld. Ik stel dat je uit kan gaan van een effect van 1 – 5 jaar. De meeste komen eens per jaar terug om bestaande permanente make-up op te laten frissen, dit wordt een touch-up genoemd. Een touch-up bestaat doorgaans uit één behandeling maar afhankelijk van de persoon kan een nabehandeling nodig zijn.

Dit artikel betreft alle eyeliner permanente make-up behandelingen van Beauty by Laura (normaal, wimperlijn (lashline), breed).

De nazorg van permanente make-up is erg belangrijk. Een goede genezing is van groot belang voor een goed resultaat. Wanneer de nazorg niet correct opgevolgd wordt zal het resultaat niet 100% zijn. Ik doe mijn uiterste best om een perfecte eyeliner te zetten en heb jou daarvoor nodig om het optimale resultaat te krijgen.

Direct na de permanente make-up behandeling
Direct na de behandeling zullen de ogen er gezwollen uitzien de zwelling zal na enkele uren, uiterlijk de volgende dag afnemen. De oogleden lijken soms dik beschilderd. Schrik hier niet van, na één week is dit 30% tot 50% minder. De komende weken zal de kleur verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.

Krab eventuele korstjes er nooit af!
Doe je dit wel werkt dit nadelig voor het genezingsproces. Je trekt hiermee het pigment uit de huid en maakt het wondje weer open waardoor er minder pigment in de huid blijft zitten en er langer kans op infecties zal blijven bestaan.

Eyeliner nazorg gedurende de eerste 7 dagen
Raak de eyeliner niet met uw vingers aan!
Het beste is om de oogleden niet in te smeren maar aan de lucht laten drogen.
Probeer tijdens het douchen de ogen niet nat te laten worden, gebeurt dit wel dep het dan droog met een tissue, niet wrijven!
Vermijdt contact met water zeker de eerste 48 uur.
Niet in de sauna.
Niet in een zwembad.
Voorzichtig met sporten (niet teveel zweten op het gezicht).
Geen gebruik maken van make-up op de ogen, zeker geen mascara.
Reinig je ogen voorzichtig met een wattenstaafje geabsorbeerd met lauw water, niet ter plaatse van de eyeliner, niet wrijven en niet tijdens de eerste 48 uur!
Maak zeker geen gebruik van reinigingsmiddelen ter plaatse van de eyeliner.
De eerste 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.
Geen korstjes afkrabben, i.v.m. ontstekingen en het lostrekken van het pigment.
Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken op de gepigmenteerde plaats.
Geen chemische peeling gedurende 6 maanden toepassen t.p.v de ogen.
Na volledige genezing van de eyeliner
Maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een Sun block (factor 30 of hoger) dit is beter voor uw huid en beschermt uw Permanent Make-up tegen UV straling. Een zonnebril met uv bescherming volstaat ook.
Om uw Permanent Make-up mooi te houden van kleur adviseer ik je om elke 9 tot 14 maanden terug te komen voor een touch up behandeling
Tweede behandeling dient plaatst te vinden tussen de 4 en 8 weken na de eerste behandeling maar maximaal na 3 maanden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Of de eyeliner behandeling pijn doet is voor iedereen verschillend. Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovingscrème waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Eventueel kan je 2 paracetamol innemen voor de behandeling.

In principe kan het met elkaar vergeleken worden. Zowel bij permanente make-up als een tatoeage wordt er door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht. Een tatoeëerder gebruikt inkt terwijl er bij permanente make-up pigment wordt gebruikt. De samenstelling van deze vloeistoffen is wel degelijk anders. Daarnaast ligt een tatoeage erg diep in de huid terwijl permanente make-up net onder de opperhuid ligt. Hierdoor vervaagt permanente make-up sneller in tegenstelling tot een tatoeage. Het voordeel hiervan is wel dat permanente make-up een mooiere kleurbehoud heeft omdat het vele malen oppervlakkiger in de huid ligt. Kortom, de apparatuur, de samenstelling van het pigment en de gebruikte technieken zijn bij beiden totaal verschillend.

De duur van een behandeling is per behandeling verschillend. Een eerste behandeling duurt echter altijd langer dan een tweede behandeling of een touch-up behandeling omdat het intakegesprek plaatsvindt en de vorm besproken moet worden. Voor een eerste behandeling wordt er gemiddeld 1 à 2 uur gerekend, voor een tweede behandeling en een touch-up behandeling gemiddeld 1 uur.

Om de beste resultaten te behalen uit iedere behandeling die je ondergaat is onderhoud van essentieel belang om de verkregen resultaten zo lang mogelijk te behouden.
Om semi permanente make-up het langst mooi te houden van kleur is het ontzettend belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon.

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Ik neem eventuele contra-indicaties met je door, omdat permanent make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden – in dat geval is dat vervelend, maar in je eigen belang.

Permanente make-up is voor bijna iedereen. Zowel vrouwen als mannen kunnen er baat bij hebben. Voor vrouwen die er altijd verzorgd en natuurlijk uit willen zien, voor mensen die een correctie nodig hebben, voor sportieve mensen en bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor gewone make-up. Echter bestaan er aandoeningen waardoor het zetten van permanente make-up niet mogelijk is. Er zal dan in samenspraak met jou en eventueel de arts besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Ook tijdens de zwangerschap is het zetten van permanente make-up niet aan te raden, je zal moeten wachten tot na de bevalling en eventuele borstvoeding.

Allereerst wordt er gekeken naar de wensen. Voor de eyeliner wordt de kleur zwart het meest gekozen. Er zijn ook andere kleuren mogelijk zoals bruin of grijs. Andere kleuren worden bij Beauty by Laura niet gebruikt. In overleg bepalen we zo de juiste kleur die het beste bij je wensen past.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is ook per persoon verschillend. Bijna iedereen heeft twee behandelingen nodig. De tweede behandeling is 4 tot 8 weken na de eerste behandeling. Echter kan er niet gegarandeerd worden dat twee behandelingen voor iedere persoon genoeg is. Enkelen zijn met één behandeling al klaar, terwijl enkele anderen drie behandelingen nodig hebben.

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald of mesje gebruikt. De naald of mesje word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald of mesje gebruikt. Ik ben GGD gecertificeerd en werk uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer je eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen tijdens de chemotherapie. Ook de wimperhaartjes zullen uitvallen tijdens een chemotherapie. Het is dan ook erg mooi om een subtiele eyeliner e zetten zodat je toch een mooie oogopslag hebt. Je kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat je aan de chemotherapie begint. Het is wel belangrijk dat je goedkeuring van jouw behandelend arts (oncoloog) hebt. Mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die je wilt ondergaan.