Microneedling

MICRONEEDLING  / DERMAPEN BEHANDELING

Microneedling is een uitstekende behandeling om fijne lijntjes, onregelmatige huidstructuur en acne littekens te verhelpen. Het kan ook de collageenproductie bevorderen voor een stevigere, jeugdigere huid.

De huid heeft door invloeden van buitenaf veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, uitlaatgassen en airconditioning, maar ook roken, voeding en een tekort aan vocht spelen mee in hoe lang dat fijne gladde velletje blijft. Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. Collageen en elastine in de huid nemen af en er ontstaan rimpeltjes of vlekjes (bij invloeden zoals het zonlicht of dna). Of acné (in méér of mindere mate) is één van de oorzaken van de littekens en/of pigmentvlekjes op de huid. Al het bovenstaande is super te behandelen met Microneedling.

VOOR WIE IS DE BEHANDELING GESCHIKT

Dermapen Microneedling is geschikt voor elk huidtype en kan een oplossing bieden voor mensen die last hebben van:

 • Verouderde huid
 • Fijne lijntjes
 • (Acné) littekens
 • (Rest) acné
 • Rosacea
 • Striae, striemen
 • Zonbeschadigde huid
 • Grove huidstructuur
 • Vergrote poriën
 • Grauwe, doffe huidskleur

WAT IS DERMAPEN MICRONEEDLING

Microneedling is een vorm van collageen inductie therapie (CIT) waarbij we met behulp van een Dermapen nagenoeg pijnloos en efficiënt duizenden minuscule kleine gaatjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. De natuurlijke aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor een stevigere en gladdere huid wordt gecreëerd. Doordat we met deze behandeling minuscule kleine gaatjes in de huid maken kunnen we werkstoffen dieper in de huid transporteren om de huid optimaal te voeden.

EEN DUURZAAM RESULTAAT

Snel na de eerste behandeling is al resultaat zichtbaar. Na 3 tot 4 weken ontstaat er egalisering van de huidteint, dit zorgt voor een stralender en gezonder aanzien. De aanmaak van collageen en bindweefsel is een natuurlijk proces wat in de huid geleidelijk plaatsvindt en nog maandenlang door kan werken. Verbetering van de huidstructuur is zichtbaar 6 tot 8 weken vanaf de eerste behandeling. Het kan een aantal maanden duren voor het eindresultaat van de behandeling optimaal is.

NA DE BEHANDELING

De huid zal direct na de behandeling warm prikkelend aanvoelen en roze tot rood eruit zien. Indien er sprake is geweest van een ‘intensieve Dermapen Microneedling behandeling’, kunnen er plaatselijk bloedpuntjes zichtbaar zijn en kan de huid een lichte zwelling vertonen. Tevens kan de huid in de week na de behandeling door de versnelde celdeling licht gaan schilferen.

Wat verwacht ik van jou?

Juiste huidverzorging ook voor thuis

Maar liefst 70% van het te behalen resultaat bestaat uit de juiste thuisverzorging. Om het maximale resultaat te behalen, is het daarom belangrijk dat je thuis aan de slag gaat met de voor jouw huid geadviseerde producten. Tijdens de behandeling krijg je uitgebreid uitleg hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen.

DIT IS WAT MENSEN ZEGGEN OVER BEAUTY BY LAURA

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en huidconditie wordt er een optimaal resultaat bereikt bij behandeling in kuurvorm. Bij microneedling geldt hoe meer behandelingen hoe meer resultaat. Er zit geen maximum aan wat je mag ondergaan. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om zichtbaar resultaat te verkrijgen. Behandelingen vinden plaats om de 2 à 3 weken.

Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Belangrijk voor en na de microneedling behandeling:

1 week voor de behandeling:

– Als u vaker een Herpes Simplex heeft gehad in het te behandelen gebied, neem dan preventieve medicatie of crème.

Op de dag van de behandeling:

– Alleen gebruik maken van minerale poeder make-up, gebruik geen vloeibare, compacte of crème make-up. Kom met zo min mogelijk make-up naar de salon

2 weken VOOR en NA de behandeling

– Gebruik geen producten met retinol (vitamine A) of geconcentreerde L-Ascorbine zuur (vitamine C).


In de 3 dagen na de behandeling:

 • Gebruik een milde reiniging en de producten uit de Colour and spice lijn.
 • Vermijd direct zonlicht en solariums.
 • Gebruik geen producten met een concentratie aan fruitzuren, essentiële oliën of met een hoge concentratie aan lipiden.
 • Vermijd overmatig zweten (sporten e.d.).
 • Vermijd hete douches, sauna, stoomcabine, zwembaden, en dergelijke.
 • Vermijd vies en stoffig werk.

Prijzen

Losse behandeling €135

Kuur van 4 behandelingen € 500

Kuur van 6 behandelingen €750