06 125 265 98 info@beautybylaura.nl

Microblading, hairstrokes, powder, schaduw of een combinatie hiervan? Wat zijn deze permanente make-up technieken en wat is hier nu precies het verschil tussen?

Microblading

Voor de wenkbrauwen kun je gaan voor microblading. Dit is een techniek waarbij je hele fijne dunne haartjes maakt met een blade (mesje). Dit is een techniek waarmee de wenkbrauwen een mooie natuurlijke vorm krijgen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Hairstrokes

Daarnaast kan je ook kiezen voor hairstrokes, oftwel 3d hairstrokes. Dit is eigenlijk bijna hetzelfde als de microblade techniek. Ook hier zet je mooie dunne strokes (haartjes) in de wenkbrauwen die niet van echt te onderscheiden zijn. Het verschil is eigenlijk alleen dat je dit kan doen met een microblade (mesje) of met de machine en naaldje. Het is dus wat de artiest fijn vindt om mee te werken. Zelf werk ik zowel met de machine als het mesje. Ik kijk eerst naar de huid en kies vervolgens waarmee ik ga werken. Het eindresultaat is hetzelfde.

Powderbrow

Dan heb je ook de powder (poeder) of schaduw wenkbrauwen. Hier zet je geen kleine haartjes, maar kleur je de wenkbrauwen in, zodat het net lijkt of je ze met een potloodje hebt getekend.

Ombre werkbrauw 

En dan heb je misschien ook wel eens van ombre wenkbrauwen gehoord. Dit is ook een soort powderbrow. Deze wordt mooi ingekleurd, waarbij deze aan de onderkant wat donkerder aangezet wordt en aan de bovenkant wat lichter. Of aan de voorkant wat lichter als in het staartje.

Wat past bij mij?

Voor wat betreft de vorm, gebruik ik verschillende technieken. Methode 1 het bepalen van je natuurlijke wenkbrauw op basis van 3 meetpunten. En methode 2 het bepalen van de wenkbrauwvorm op basis van je gezichtsvorm.

Mooie combinaties

Ook kan je een mooie combinatie maken. Dat je aan de voorkant wat hairstrokes zet, zodat het daar niet te donker wordt en de achterkant (het staartje) kan je dan wat meer inkleuren. Dit geeft ook een heel mooi effect aan de wenkbrauw.

Er is dus genoeg keus voor het zetten van mooie wenkbrauwen.

Gratis adviesgeprek

Weet je niet zo goed wat nu het beste bij jou past? Stuur me gerust eerst een foto, zodat ik je alvast een advies kan geven. Maar je mag natuurlijk ook eerst een vrijblijvend en gratis adviesgesprek inplannen. Dan gaan we samen bespreken wat het allermooiste is voor jou wenkbrauw. Neem vooral plaatjes mee van wat je mooi vindt.